Nu må de afgifter snart stoppe

Jeg er helt med på at vi i Danmark har et velfærdssamfund og at den brede befolkning sikkert har det langt bedre end mange andre steder i verden. Det er også rart at alle har mulighed for at komme på hospitalet og komme i skole så de kan få en uddannelse. Det er ikke på nogen måde gratis (hvis du troede det), men vi ser det efter mange år som en selvfølge.

Kæden hopper af for mig

Afgifter på brændeDer hvor kæden hopper af for mig og hvor jeg ikke længere kan forstå hvad der sker, er når regeringen bliver ved med at sætte skatter, gebyrer og diverse afgifter op. Kan de ikke sætte dem op så vælger de i stedet at finde på nogle nye ting og så giver de afgifterne nogle smarte navne så det lyder vigtigt.

Den seneste ide (og det der gør mig lidt arrig) er en afgift på brænde. Det kalder de noget i stil med energiforsyningssikkerhedsafgift (helt sikkert ikke et ord der er godkendt i Scrabble) og betyder at brændet nok bliver omkring 25% dyrere end det er lige nu.

De prøver med alle deres politikerfloskler at få det til at lyde som en god ide og noget som absolut bør eksistere, men det er kun et spørgsmål om at kræve flere penge ind. Kunne de gøre det andre steder hvor det var lettere, så havde de gjort det først.

For lidt tid siden skrev jeg omkring 5 alternative energikilder, men ingen af dem var så billige som brænde. Omvendt er brænde også mere besværligt at fyre med.

Din egen have (og måske naboens)

Som det er lige nu må du heldigvis godt fælde dine egne træer og måske også naboens uden at skulle betale afgift. Spørgsmålet er om det holder ved. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at jeg skal ned forbi sydskolen inden længe så jeg kan få fældet de træer jeg har fået lovning på. De vil helt sikkert ikke kunne falde ind under kategorien “nabo” og hvis de virkelig strammer skruen, så skal jeg sikkert også beskattes af træet (inkl. afgift).

Hvordan politikerne inden på borgen ikke kan se, at det er ved at gå helt galt er uforståeligt for mig. De skulle tage og komme lidt ud i samfundet så de kunne finde ud af hvordan det hele egentlig hænger sammen. Jeg tror de vil blive meget overrasket over virkeligheden.

Anyway, fyrer du med brænde så køb stort ind nu… inden prisen stiger.

Disclaimer