5 muligheder til det nye varmesystem

Om knap 12 måneder skal vi have skiftet vores varmesystem i huset. Lige nu har vi et oliefyr som samtidig er et kombineret brændefyr og det fungerer upåklageligt. Desværre er der regler for hvor gammelt et oliefyr må være, før det skal skiftes ud og den alder er vi ved at runde.

I den forbindelse har jeg fulgt med i aviser, været på messer og ringet rundt til lidt forskellige personer for at se om jeg kunne blive lidt klogere.

I alt har jeg kigget på 5 forskellige muligheder når tiden kommer til at skulle lukke oliefyret ned.

Varmepumpe

I denne artikel om varmepumper fra Panasonic lyder det til at være en rigtig spændende løsning. Energien bliver udnyttet optimalt og hvis vi vælger også at producere vores egen strøm, så kan det gå hen at blive ganske billigt på sigt. Desværre er omkostningerne ved etablering relativt høje og det skal vi naturligvis have med i den samlede beregning der skal laves.

På nuværende tidspunkt føler jeg ikke at jeg er i stand til at lave denne beregning selv, så når tiden kommer skal der en rådgiver indover, så jeg ikke risikerer at investere +200.000 kroner og så ende ud med noget helt forkert.

Solvarme

Der er rigtig meget snak om solvarme og der går ikke en uge hvor der ikke er et eller andet i fjernsynet omkring hvor godt det er og hvor mange penge der kan være at spare. Indimellem læser jeg dog også artikler som ikke er helt så positive, så jeg ved ikke helt hvad jeg skal tro endnu. Men det er ikke et alternativ der er afskåret helt.

Jordvarme

At få etableret et jordvarmeanlæg koster en masse penge og kræver at en stor del af græsplænen bliver gravet op. Ikke at der er noget galt i det, men når jeg læser historier om at nogle mennesker ikke har kunnet producere nok varme i de kolde vintre fordi slangerne i jorden var frosset, så bliver jeg lidt nervøs. En kold vinter med hård frost og et varmeanlæg der ikke virker optimalt, lyder ikke som en løsning der skal kastes en masse penge efter.

Fjernvarme

En oplagt mulighed hvis det ligger i jorden hvor du bor. Det går det desværre ikke her hos os og derfor kan vi ikke drage fordel af den.

Biobrændsel

Det skader ikke at være grøn og derfor har jeg også kigget lidt på biobrændsel. Umiddelbart fylder det ret meget og lyder også til at være besværligt, så lige nu ser jeg det ikke som et oplagt alternativ.

Hvad med dig? Har du gjort dig lignende tanker?

Disclaimer