Modebevidst fireårig

Det var lidt chokerende for mig at opdage, at vores lille Mathilde på fire år allerede er begyndt at være modebevidst. Men sådan var det i hvert fald forleden dag, da jeg tog hende med ind til byen, fordi hun trængte til et par nye bukser og et par bluser. Hidtil har jeg bare selv købt det tøj, hun havde brug for, men nu er hun efterhånden så stor, at det dels er en fornøjelse at have hende med i butikker, dels skal hun selv være med til at vælge det tøj, hun gerne vil have.

I bilen på vej ind til midtbyen sagde Mathilde pludselig, at hun gerne ville have et par bukser fra Molo Kids. Det overraskede mig, for jeg havde slet ikke tidligere haft opfattelsen af, at hun kendte noget som helst til de mærker, hendes tøj bærer. Så jeg spurgte hende lidt nysgerrigt om, hvor hun kendte det mærke fra.

Og Mathilde var ikke i tvivl. Sammen med nogle af veninderne i børnehaven talte hun da tit om tøj, og det var et par af de veninder, som med stolthed havde fortalt, at de gik meget i tøj fra Molo. Ak ja, tænkte jeg bare, de begynder tidligt de piger med at interessere sig for mærkevarer, og det bliver det hele desværre nok ikke billigere af.

Da vi nåede frem til den forretning med børnetøj, hvor jeg som oftest køber tøj til Mathilde, var pigen lynhurtig til at finde frem til et par bukser fra Molo, som hun gerne ville have. Det var et par flotte og meget farvestrålende bukser, som jeg egentlig også godt kunne lide. De passede i designet fint til en pige på fire år, syntes jeg, så jeg aftalte med ekspeditricen i forretningen, at Mathilde lige skulle prøve dem først, så vi kunne være sikre på, at vi valgte den rigtige størrelse.

Mathilde var helt stolt over at skulle ind i prøverummet for at tage de nye bukser på. Det var for hende første gang, at hun skulle prøve noget tøj i en forretning, og jeg tror nok, at hun opfattede hele seancen på den måde, at den var et tegn på, at hun nu var ved at være en stor pige.

Men under alle omstændigheder passede bukserne hende perfekt, og jeg syntes, hun så rigtig smart ud i dem, så selv om de nok var lidt dyrere, end jeg havde forestillet mig, var der ingen tvivl om, at hun skulle have dem.

Vi skulle også finde et par bluser til hende, og vi fandt en fra Molo med et farvestrålende mønster, der helt matchede de bukser vi havde valgt, så den skulle hun selvfølgelig også have. Men hun trængte også til en noget varmere bluse, så vi kiggede efter noget i retning af en sweatshirt, og Mathilde blev meget begejstret for en lækker bluse fra Småfolk, som er et mærke, hun har en del tøj i. Og den ville jeg gerne give hende, for jeg har erfaring for, at det tøj er af god kvalitet.

 

 

Disclaimer