Fed og færdig

Så er jeg igen gået i gang med et projekt, denne gang er projektet mere – hvad skal man kalde det – livsændrende for mig. Jeg har i lang tid døjet med overvægt og har besluttet mig for at nu skal det være slut og jeg skal til at være sundere og leve et bedre liv.

Det kommer blandt andet efter at have set udsendelsen i fjernsynet omkring de overvægtige mennesker som har et år til at tabe sig i for at “rede deres liv”, det har gjort et stort indtryk på mig og jeg har nu besluttet mig for at gå på slankekur for at kunne smide de overflødige kilo.

Jeg har været ved at kigge på min BMI beregning og det ser ud til at jeg skal tabe 50 kilo for at komme ned på min normalvægt. Det er et stort vægttab, men absolut ikke uopnåeligt. Jeg tror min tilgang vil være at kigge på at skulle spise langt flere grøntsager end jeg gør nu. De kloge siger at det er vejen frem.

Jeg kigger på to forskellige kure lige for øjeblikket, de minder faktisk meget om hinanden. Den ene er beskrevet i en engelsk bog, skrevet af Tim Ferris, den hedder “the slow carb diet”. Den er måske den mest effektive slankekur der findes og der er en masse gode eksempler på hvordan man taber sig med den. En af de store resourser på dansk omkring den bog er siden www.effektivkur.dk, som går i dybden og tilbyder alt fra almindelig rådgivning til opskrifter og gode vejledninger til hvordan man kommer igang med det – og hvordan man takler det på den lange bane.

Den anden kur er “Stenalderkuren” eller “Paleo Kuren” som den også kaldes, den handler om at spise som stenaldermenneskerne gjorde det, for den vej igennem kun at få det kroppen har godt af. En variant af kuren blev publiseret på dansk for mange år siden af Tor Nørretranders, i hans bog “Menneskeføde”.

Disclaimer