Musik eller støj

Musik

Er det naboen, der slår græs, spurgte min kone med henvisning til en syngende støj et eller andet sted udenfor. Vores nabo har en elektrisk græsslåmaskine, hvis lyd er noget i retning af en høj hvinende tone. Jeg tænkte lidt på, at hendes spørgsmål måske mest af alt var en antydning om, at det nok også snart var på tide for mig at få slået vores græsplæne.

Det var det nu ikke, og jeg kunne også godt høre den hvinende lyd, men det lød ikke som vores nabos elektriske plæneklipper, så jeg blev lidt nysgerrig og gik udenfor for at lytte.

Lyden, der slet ikke var så konstant som fra en plæneklipper, kom ud gennem et åbent vindue i naboens hus, og jeg kunne nu høre, at det var en eller anden form for fløjte, der blev spillet på. Det er sådan, at vores nabo går vældig meget op i musik, og han har et pænt stort værelse fyldt op med en række forskellige musikinstrumenter lige fra blæseinstrumenter over keyboards og forskellige strengeinstrumenter.

Det slog mig, om jeg muligvis havde hørt forkert, og at det i stedet var en violin, der blev spillet på inde hos naboen, men lidt efter var jeg overbevist om, at min første indskydelse med en fløjte var den rigtige. Der var formentlig tale om en tværfløjte, og i givet fald lød det, som om det var første gang, naboen øvede sig på det instrument. Det var i hvert fald ikke nogen udpræget musikalsk nydelse at høre på.

Ret beset er jeg ikke så sikker på, at naboen er specielt musikalsk, for jeg har aldrig hørt ham spille noget, der bare lød nogenlunde professionelt. Men skidt med det, når bare han har det godt med at spille sin musik, kan vi andre jo være ligeglade. På denne her varme sensommerdag havde han valgt at holde et vindue åbent, og så kunne vi lige akkurat høre det inde hos os, men ellers bliver vi aldrig generet af lyden fra hans musik. Vi har i øvrigt en god hulmursisolering med papiruld, så vi behøver ikke tænke på at åbne vinduerne for at køle ned.

Men fra tid til anden sætter naboen sig på terrassen med sin guitar, hvilket helt sikkert er det instrument, han mestrer bedst. Så kan han sidde og spille sådan en sommeraften, men det synes vi bare er hyggeligt, selv om han ikke rammer alle toner helt rigtigt.

En aften her tidligere i sommer spurgte han beskedent, om det generede os, at han sad udendørs og spillede, så vi forsikrede ham om, at det gjorde det bestemt ikke. Derefter fortsatte han en halv times tid med sit spil, mens vi sad ovre på vores terrasse med en kop kaffe. Trods den manglende professionalisme i hans spil, nød vi faktisk den stille klimpren fra hans guitar.

Det endte med, at han råbte over til os, om vi ikke ville komme over til dem og nyde et glas rødvin. Det takkede vi ja til og gik over til dem. Nabokonen sagde med et lille smil, at det var godt, at vi kom, for så kunne hun slippe for at høre mere på hans guitarspil.

Disclaimer