Det sociale internet

Thomas Rosenstand er SEO Ekspert

Internettet har bundet flere mennesker sammen over længere afstande på kortere tid end nogen anden opfindelse, og derfor er det vel passende at sige, at internettet altid har været socialt. Sådan siger Thomas Rosenstand fra online firmaet Concept Interest, da han bliver interviewet af os til denne artikel. Og måske er der noget om snakken? Læs med her, når Thomas giver sin vinkel på det sociale internet.

Vi giver her ordet til Thomas. der er kendt for at tale meget, når først han bliver spurgt:

“Internettet har været et socialt mødested fra det blev født – sådan cirka. Og det er ganske pudsigt at læse, at journalister med vanlig mangel på viden og uden research vurderer, at der først de senere år er sket en social eksplosion på nettet. Den eksplosion kom samtidig med nettet!

Vi gamle i gårde kan huske de mange debatgrupper på usenet og andre steder, hvor der blev debatteret, skabt spændende kontakter og byttet masser af gode råd om alt fra fluebinding til isolering af huse. Og de første af de efterhånden utallige dating sites tog teten som sociale platforme længe før Mark Zuckerberg drak sin første øl.

Min påstand er, at internettet er verdens største samlingspunkt, og det skaber ufattelige muligheder for udvikling i områder af verden, der ellers traditionelt har været vanskelige at nå. I dag sidder indere ude på Lars Tyndskids mark og tjener gode penge på at arbejde som virtuelle assistenter via internettet for eksempel. Og driftige mennesker kan rejse på tværs af lande og kontinenter og via nettet passe deres virksomheder i hjemlandet SAMTIDIG med at de skaber nye start ups i de lande, hvor de bor.

Det er da win/win – og det er socialt i alle det ords aspekter. Så lad os være enige om, at Facebook, Twitter, G+ og alle de andre ikke er det, der gjorde internet socialt. Det er nettet selv, der er det sociale netværk – og de forskellige tjenester er blot værktøjer til det.”

Disclaimer