Smerter

Det værste ved den periode, jeg har været igennem, har nok været frygten for, at jeg var ved at blive ramt af gigt. I lang tid gik jeg og havde ondt forskellige steder, både i skuldrene, knæene og albuerne, ligesom jeg fra tid til anden havde nogle smerter i ryggen, som jeg ikke selv kunne finde nogen forklaring på.

Jeg spiste for mange smertestillende piller, og min mand sagde til mig, at jeg var nødt til at gå til læge med smerterne. Han beroligede mig også med, at det jo sagtens kunne tænkes at være en lille ting som for eksempel mangel på et eller andet vitamin, der fremkaldte mine smerter i leddene og andre steder.

Det var selvfølgelig helt oplagt, at jeg skulle gå til læge, men jeg var ikke begejstret for det, for jeg forventede at få at vide, at jeg havde fået gigt, og at der ikke var ret meget at gøre ved det bortset fra en relevant smertebehandling, så jeg ikke skulle leve i et smertehelvede.

Endelig fik jeg taget mig sammen til at bestille en tid hos lægen, og jeg var til en konsultation hos ham i forgårs. Min læge, som jeg altid har været meget begejstret for, udspurgte mig grundigt om de symptomer, jeg var blevet ramt af. Efterfølgende undersøgte han mine led, trykkede på dem og følte grundigt med fingerspidserne, og så konkluderede han, at der ikke var nogen som helst tegn på, at jeg havde fået gigt.

Jeg kunne få en mistanke om, at du kan have forhøjet blodtryk, sagde han, inden han gav sig til at måle mit blodtryk. Mens han spændte den brede rem på min overarm, forklarede han, at det ikke er usædvanligt, at kvinder i min alder – altså omkring overgangsalderen – får forhøjet blodtryk, og det kan sagtens være grunden til mine ledsmerter.

Hans måling viste da også et usædvanligt højt blodtryk, så han konkluderede, at vi til en start skulle prøve med noget medicin, der sænker blodtrykket. Så måtte vi se, om det ikke kunne hjælpe på mine smerter i leddene.

Det var som sagt i forgårs, at jeg besøgte min praktiserende læge, og på vej hjem var jeg omkring apoteket for at købe den medicin, han havde skrevet op til mig. Jeg skal tage to piller hver aften, så jeg startede med behandlingen i forgårs aftes.

Dagen efter kunne jeg ikke mærke nogen egentlig forskel, men det skal jeg lige love for, at jeg kunne i dag. Da jeg vågnede i morges, var det helt tydeligt, at der var noget, der var helt anderledes. Normalt plejer jeg at vågne lidt tidligt, fordi jeg har nogle kraftige smerter i knæet, men her i morges vågnede jeg først, da vækkeuret ringede, og det første, jeg tænkte på, var, at jeg ikke havde nogen smerter i mine knæ.

Da jeg stod op, kunne jeg også konstatere, at mine øvrige led fungerede meget bedre end tidligere, og at det næsten slet ikke gjorde ondt nogen steder. Det er tydeligt, at lægens diagnose er helt rigtig.

Disclaimer