Aloha på bryllupsrejsen

Det blev en lang men hyggelig aften, da mine tre veninder og jeg i går havde vores månedlige møde, hvor vi som sædvanlig overholdt vores aftale om, at mænd absolut ikke har adgang, og hvor vi som udgangspunkt ikke må tale om mænd. Altså en rigtig tøseaften, som det også plejer at være. Som Christian plejer at sige: En rigtig kagleaften 🙂

Det var Susanne, der var aftenens vært, og hun havde sendt sin mand i byen med den besked, at han tidligst måtte komme hjem klokken 22, og hvis vi ikke var færdige med vores møde, skulle han gå direkte i seng uden at sige et ord. Jo, vi lever bestemt op til princippet om, at mænd ikke skal blandes ind i vores møder.

Men det var nu lige ved at glippe for Susanne, for vi kom nemlig til at snakke om de bedste ferier, vi hver især har oplevet. Susanne udnævnte uden betænkning sin bryllupsrejse for syv år siden til at være den bedste ferie, hun nogensinde havde haft.

Og det skyldtes ikke kun den romantiske anledning til ferien, men helt afgjort også destinationen, som havde været Hawaii. Det var hendes mand – og netop ham måtte hun jo egentlig ikke nævne med et ord – der havde inviteret på den eksotiske bryllupsrejse. Han havde fået udbetalt et ekstraordinært stort honorar for en konsulentopgave, han havde udført for en af sine kunder, og disse uventede penge havde han besluttet at bruge på en bryllupsrejse, der siger spar to til alt, hvad Susanne ellers kunne have forestillet sig.

Hendes mand havde i forbindelse med sit arbejde tidligere været på flere Hawaii rejser, og han ville gerne dele de spændende øer med sin nye kone. Men han havde også indrømmet, fortalte Susanne, at han glædede sig til bare at holde ferie på Hawaii, for hans foregående besøg i østaten havde været af ganske få dages varighed og uden ordentlig tid til at få set sig om.

Susanne fortalte, at de på deres bryllupsrejse selvfølgelig var fløjet til Honolulu på statens hovedø, Oahu, hvor de skulle være de første seks dage ud af rejsens to ugers varighed. De havde nydt østatens dejlige og spændende hovedstad, badet fra den berømte Waikiki Beach og først og fremmest slappet godt og grundigt af i hinandens selskab.

Der var selvfølgelig også blevet tid til et besøg på Pearl Harbour, den berømte flådestation, som tidligt i anden verdenskrig blev udsat for et overraskende og meget ødelæggende angreb af japanske fly. Det havde været både spændende og noget forstemmende at besøge dette historiske sted, fortalte Susanne.

Efter opholdet på Oahu var de taget til statens største ø, Hawaii, som har givet navn til hele den amerikanske delstat langt ude i Stillehavet, ligesom de havde foretaget et par afstikkere til to af de andre øer i øgruppen.

Naturmæssigt havde det været en helt uforglemmelig oplevelse for Susanne, ligesom det lækre klima, hvor det aldrig bliver uudholdeligt varmt, havde gjort bryllupsrejsen til en helt speciel oplevelse.

Jeg håber bestemt, at den bryllupsrejse ikke bliver vores sidste rejse til Hawaii, sagde Susanne.

Disclaimer