Skaber klæder virkelig folk?


Selvom mange ikke vil være ved det, så kan de fleste mennesker ikke lade være med at dømme folk med øjnene i løbet af de første 5-10 sekunder efter de møder dem første gang. I bund og grund giver det fin mening, for hvis det nu var en person der så farlig eller truende ud, så skulle kroppen jo være klar til at flygte.

Nu er vi naturligvis ikke stenalder mennesker mere, men med alt den vold vi læser om i aviserne, så giver det stadig god mening at være en smule på vagt og derfor kan vi heller ikke afskrive, at folk skal dømmes lidt på deres udseende. At vi så efterfølgende kan skifte mening er noget helt andet.

Tag ordentligt tøj på

Som kvinde giver det mening på mange niveauer at være pænt klædt. Jeg elsker at have kvinde skjorter på når jeg skal ud til både forretningsmøder, præsentationer eller bare en hyggelig aften i byen. Jeg synes det sender et seriøst signal om hvem jeg er som person. Velklædt, ordentlig og med styr på tingene… i hvert fald for det meste.

Den opfattelse jeg har af mig selv vil jeg også gerne have at andre har og dem jeg efterfølgende har spurgt, har bekræftet at det også er det signal jeg og mit tøj sender. Måske har det også være en medvirkende faktor til at jeg har haft let ved at finde jobs indenfor forretningsverdenen.

Hvad kan du gøre?

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal klæde dig, så findes der masser af hjemmesider, fora og modeblogs på nettet som kan forklare stolpe op og stolpe ned om hvordan man bør og ikke bør klæde sig. Dermed ikke sagt at du skal følge alle deres råd, men de er gode til inspiration.

Arbejder du indenfor markedsføring, så vil min anbefaling være, at du klæder dig derefter. Om det så lige skal være en skjorte og en nederdel eller om du skal være i jakkesæt, er måske ikke helt så vigtigt. Det vigtige er at signalere ”forretning”. Du skal tages seriøst ved første øjekast og ikke først når de lærer dig at kende.

Man kan sagtens være grimt klædt og alligevel vinde folk over ved sit væsen og sine evner, men der er ikke nogen grund til at starte ”op ad bakken” hvis man kan undgå det. Hvorfor gøre noget sværere for sig selv end det behøver at være. Det er jeg i hvert fald ikke den store tilhænger af.

Disclaimer