Hvordan bygger man en hjemmeside?

Et af de spørgsmål jeg ofte får gennem mit arbejde er hvordan man bygger sig en hjemmeside. I princippet er dette et meget nemt spørgsmål at svare på, men det kræver ofte mere end blot lige et kort svar – mange gange følges det op af et spørgsmål omkring hvilke værktøjer man skal vælge.

Hvis man er privatperson og ikke har det store kendskab til at lave en hjemmeside vil jeg anbefale at få fat i et PHP Webhotel. PHP beskriver den teknologi der bruges nede under motorhjelmen på webhotellet og som skal afvikle din hjemmeside. Hvis ikke du kender noget til hjemmesider er dette ikke noget du skal bekymre dig om, du skal blot vælge det hos din leverandør.

Skal du eksempelvis lave en hjemmeside til din spejderforening eller til den lokale fodboldklub er dette mange gange løsningen, man køber et billigt webhotel og installerer et gratis værktøj derpå som hedder WordPress – og vupti så har du en fungerende hjemmeside, hvor du kan skrive om alt mellem himmel og jord, eller lave en medlemsside, hvis det er det man ønsker.

Meget sværere er det ikke – eller jo det er det jo, ellers ville der ikke være noget der hed programmører og IT udviklere. Man kan naturligvis lave meget mere og der er jo også nogle som sidder bagved systemerne og får dem til at snurre. Men for dig der blot skal lave en enkelt hjemmeside, så er dette ofte tilstrækkeligt, læs eventuelt mere omkring hvilket webhotel man skal vælge i denne webhotel guide.

 

Disclaimer