Hvad du ønsker, skal du få

Sådan går en strofe i en af julens kendte sange. Men for at dette overhovedet kan gå i opfyldelse, er det en nødvendighed, at man sørger for at få lavet sig en god ønskeliste med lige nøjagtig de juleønsker, som man har.

Mindre børn har ofte forholdsvis let ved at få lavet en ønskeliste. Tit tager de kataloget fra den lokale legetøjsbutik og begynder fra side 1. Eller også finder de en god side på internettet, hvor de hurtigt kan finde frem til en masse ting, som de er sikre på, at de overhovedet ikke kan undvære. Men når det kommer til de voksne og deres ønsker, er det ofte lidt mere besværligt.

Efterhånden som man bliver ældre, har mange nemlig sværere og sværere ved at får udarbejdet listen med ønsker. Det skyldes nok ofte, at de fleste hen ad vejen køber de ting, som de har behov for. De venter ikke til f.eks. jul eller fødselsdag og sætter tingene på ønskelisten. Og så kan det let blive en ganske besværlig sag at få udarbejdet ønskelisten.

Samtidig bliver det jo også langt sværere for den, som skal give en gave at finde på det helt rigtige, hvis gavemodtageren ikke en gang selv kan hitte ud af, hvad vedkommende ønsker sig. I mange tilfælde ender det hele så med, at man måske giver et gavekort eller en ”sikker” gave, som man ved, at der er stor chance for altid, vil falde i god jord. Det kan være en blomst, en flaske vin eller en lignende gave. Med stor sandsynlighed vil modtageren selvfølgelig også blive glad for en gave af denne type. Men den er bare ikke så personlig, som vis man finder noget, som bare ”sidder lige i skabet”.

Så får at man skal få lige det man ønsker sig, er det altså vigtigt, selv at starte med, at finde frem til, hvad det i det hele taget er, at man gerne vil have.

 

Disclaimer