Billig låsesmed?


Kender du det, at man kan være så træt, at man slet ikke ved, hvad man laver? Jeg mener fysisk og mentalt så træt, at på et tidspunkt så siger kroppen bare ”godnat, nu vil jeg sove”? Det sker en gang imellem for mig, at jeg bare kører på med alle pligterne, gøremålene og de øvrige aktiviteter, som jeg har planlagt, uden at jeg tænker på at holde en pause i ny og næ. Det fører til træthed. Udmattelse kan man vel sige.

Skete igen

Det skete for mig igen i går. Jeg havde måske fået 4 timers søvn i løbet af de sidste 2 døgn. Jeg havde travlt med mange – tusindvis – ting, som bare skulle gøres. Fx sådan noget som at få ordnet mit månedlige budget, få vasket bilen, købe ind, være kreativ på jobbet mv. Der gik ligesom overgear i det hele.

Jeg kløede på i timevis, udmattede mine fysiske – og mentale ressourcer og faldt naturligvis i søvn allerede ved 19:30 tiden i aftes. Resultatet var så også, at jeg vågnede næste morgen allerede kl. 4:30. Og hvad gør man, når man sidder der kl. lidt i 5 og kukkelurer? Man vil ikke vække resten af familien. De skal have deres søvn. Man vil heller ikke larme ved at begynde og rydde op i køkkenet. Nej, tro mig.

Søger efter en god låsemand

Man – jeg – sætter sig ved sin browser og begynder at lede efter en billig låsesmed på Frederiksberg! Jeg har jo den her bagdør, som jeg ikke har kunnet låse op i månedsvis. Det virker, som om nøglen er smeltet ind i selve låsemekanismen, der sidder i døren. Har længe udskudt at gøre noget ved det. Jeg bruger jo aldrig bagdøren i virkeligheden.Men ikke mindst grundet sikkerhed mod indbrud er det jo vigtigt at få ordnet.

Ok, det tog 5 minutter at finde en låsesmed. Jeg skrev selvfølgelig telefonnummeret ned. Intentionen var jo at ringe ham op sådan, lige efter at normale forretninger åbner. Hvad gør man så – der lidt i kl. 5 om morgenen?

Ja, jeg begynder ikke at bage brød. Selvom tanken egentlig er god nok. Det vil da være perfekt at kunne servere friskbagt brød for familien, inden alle tager afsted til dagens forskellige pligter. Men nej, ikke hos mig. Af to grunde: For det første havde jeg ikke husket at købe gær. For det andet så havde jeg heller ikke købt den der lækre type mel, som jeg normalt ville bruge.

Dagens to-do liste

I stedet for satte jeg mig ved køkkenbordet og begyndte at lave en liste over, hvad jeg skulle nå den dag. Jeg fandt en kuglepen og en gammel bon fra supermarkedet frem. Lavede en liste, som til dels er en to-do-liste og til dels en indkøbsliste.
Det tog yderligere 5 minutter. Bagefter sætter man sig så ind i stuen og tænder for fjernsynet.

Måske er der sket noget vigtigt, som bliver dagens samtaleemne på arbejdet. Tænder for TV-apparatet. Finder ud af, at der ikke er sket noget vigtigt. Går tilbage til køkkenet og begynder at brygge kaffe. Sætter mig tilbage i sofaen og begynder at spille et eller andet trivielt spil på min IPad. Falder i søvn igen, inden dagen begynder.

Disclaimer