Spar på energien med en god varmepumpe

Det er ikke alle alternative varmekilder, som er lige gode for miljøet

Det er en generel udbredt misforståelse, at alle energiformer, som ikke bliver skabt via fossile brændstoffer, er miljøvenlige. Det er selvfølgelig rigtigt, at det er de fossile metoder, som er de største syndere, når det kommer til CO2-udledning. Men bare fordi andre energiformer ikke kører på dette princip, betyder det ikke, at de ikke har brug for el og dermed sluger en masse unaturlig energi.

Et godt eksempel på dette er f.eks. de helt billige varmepumper. De bruger ofte alt for megen energi i processen med at sende varm luft eller vand videre ind i huset. Og derved bliver der stadig gjort alt for stor brug af de helt store fossile miljøsyndere til at skabe denne opvarmning. Skal man skåne miljøet, skal man altså ty til en lidt bedre luft til luft eller luft til vand varmepumpe, som pga. den bedre kvalitet dermed sparer på det uhensigtsmæssige mellemled, som deres strømforbrug naturligvis må siges at være. De bedre varmepumper er simpelthen mindre energikrævende, og derfor bedre for miljøet, når det handler om at foretage opvarmning af rum eller vand.

Så pas på med de billige varmepumper, de er ofte slet ikke investeringen værd.

Luft til luft varmepumpen er den mest solgte

Denne form for varmepumpe er ganske smart. Både fordi den let og lydløst pumper varm luft ud i et rum, og dermed kan være med til at regulere temperaturen på en nem og hensigtsmæssig måde. Samtidig er denne type varmepumpe både forholdsvis billig at anskaffe og også ganske let, og dermed billig, at montere. Oven dette er der også ganske lidt vedligeholdelse på en luft til luft varmepumpe.

Den primære ulempe ved en luft til luft model er dog, at den kun kan bruges til rumopvarmning. For dette er nemlig den eneste anvendelse, som luft til luft varmepumpen har. Skal man have opvarmet vand, til eksempelvis radiatorer eller forbrugsvand, skal man enten investere i en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Besparelsen ved brug af disse anlæg er typisk større i det lange løb. Men etableringsomkostningerne er også tilsvarende højere, hvorfor mange altså starter ud med luft til luft varmepumpen.

Men under alle omstændigheder er der ofte gode besparelser at hente.

 

 

Disclaimer