Flere og flere danskere møder hinanden via netdating

Mange går og drømmer om at finde den eneste ene, og have en at dele livets små og store øjeblikke med. Nogle gange er det ikke så ligetil at finde den rette i ens omgangskreds. Der er ofte behov for at man kommer ud og socialiserer, og møder helt nye mennesker. Men hvordan kan det lade sig gøre i en travl hverdag, hvor man knapt nok kan få tiden til at slå til? Her kan internettet være en stor hjælp.

Netdating har revolutioneret vores sociale interaktioner

Netdating har revolutioneret den måde, vi møder hinanden på, og de relationer vi skaber, når det kommer til forhold. I dag møder en ud af tre hinanden på nettet via online datingsider, hvilket er en indikator for, præcist hvor populært det er at kaste sig ud i denne form for dating.

Omkring 300.000 danske kvinder og mænd er aktive på en eller anden form for online datingside. Det svarer til 8 % af alle internetbrugere. Ser man på køn, så er størstedelen af dem, der anvender online dating, mænd.

Netdating er mest udbredt i den yngre aldersgruppe fra 25-34 år. Alderen har dog ikke stor betydning, da både unge og ældre gør brug af internettet, når de er på udkig efter en flirt eller en ny kæreste. Noget tyder dog på at en større andel af parforhold indgås i de ældre aldersgrupper via internetdating end i den yngre, når man ser på det samlede antal. Det er en tendens, der vil stige i de kommende år.

Det er effektivt at date online, men det kræver tålmodighed

Selv om netdating er et populært og effektivt værktøj til at finde kærligheden, så kræver det tålmodighed. Succesraten på at bruge netdating er ikke lige så høj, som hvis man f.eks. dater en kollega eller en, man har mødt i byen.

Dette skyldes at dating via internettet ikke er lige så effektivt pr. date. Man er et skridt bagefter, i den forstand at hvis man dater en man har mødt i virkeligheden, f.eks. ens kollega på kontoret eller en, man havde en flirt med i byen, så ved man allerede at man er interesseret i og tiltrukket af denne person. Det er ikke altid tilfældet med internetdating. Den person man skal mødes med kan se nok så lovende ud på billeder, og man kan have en god samtale kørende via tekstbeskeder, men det kan være at der ingen kemi er, når man mødes. Ofte afgøres det indenfor de første minutter, om man reelt set er tiltrukket af hinanden. Dog virker internetdating alligevel, da dem der bruger internettet til dette formål ofte går på flere dates, og derfor er sandsynligheden for at man møder en, hvor det siger klik, større.

Nogle afgørende faktorer for, om et forhold kan udvikle sig er først og fremmest lokation. Hvis man bor i overskuelig afstand fra hinanden er der en større chance for, at kærligheden kan blomstre. Udseende og fremtoning har stor betydning i det første møde, mens f.eks. humor, høflighed, dannelse og værdier også har stor betydning.

 

Disclaimer