Den lokale vinduespolerer

Sød pige pudser vinduer

Har du tænkt på, at mange af de midler, som vi bruger til rengøringen derhjemme, kunne være meget mere miljøvenlige end de rent faktisk, er? Ok, de fleste af os er opmærksomme på, at rengøringsmidler er kemikalier, og vi forsøger da også at købe dem, der er mindst muligt skadelige. Men ofte bliver vi vildledt af den indpakning eller emballering, de kommer i. Ofte har de navne, som får os til at tænke på miljøet. Fx ”Planet Clean”. Ofte er emballagen grøn, men lavet af ikke-nedbrydeligt plastik. Men hvad nu, hvis vi ikke havde brug for at købe særlige rengøringsmidler til fx vask af vinduer eller gulve. Hvad nu, hvis vi tænkte lidt anderledes:

Professionelle på banen

Vi kunne måske ’ansætte’ professionelle til at gøre rent for os. Eller til at pudse vinduer. De ved jo mere om det end vi egentlig selv gør. Og de har da mindst 2 interesser i at benytte miljøvenlige produkter i deres arbejde. Den første er, at de kan købe miljøvenlige produkter i store mængder og derfor opnå rabatter, så deres omkostninger holdes ned. Den anden er, at deres medarbejdere ikke udsættes for at få arbejdsskader, fordi de ikke skal bruge skadelige kemikalier i deres arbejde.

Lad os sætte et eksempel op:

Vi skal have pudset vinduerne. Vi køber derfor et særligt middel, som egner sig til det formål. Vi bruger måske 1/5 af, hvad der er i bøtten, vi købte. Vi kæmper i en dag. Får ikke et særligt, pænt resultat ud af alle strabadserne. Striberne på vinduerne er måske ikke så markante længere. Men de er der. Vi er trætte og sætter – efter en dag med vinduespudsning – bøtten længst muligt væk i skabet, hvor vi har vores rengøringsmidler.

MEM Polering kan

Hvis du nu bor i fx Gentofte, så burde du ringe til en vinduespudser i Gentofte, som kan komme og pudse dine vinduer – for eksempel dette firma. Han vil kunne gøre det på den halve tid af, hvad du kan. Han vil få dine vinduer helt rene – uden striber – og han vil ikke koste så mange penge. Tid er penge – og kan du spare 4 timers arbejde, som ellers ville blive brugt på vinduespudsning, så har du tjent penge i 4 timer, fordi du kunne arbejde. Samtidigt har han ikke brugt farlige kemikalier. Det har du måske. Og dertil kommer, at han også har brugt mindre vand, end du ville skulle bruge. Han kender nemlig helt bestemt formlen for hvor meget sæbemiddel, der skal bruges til x liter vand. Gør du det? Du kunne måske have, nøjes med kun at bruge 1/8 af sæbemidlet, du købte.

Det er ganske billigt

Og hvor meget betalte du for at få vinduerne ordnet? Ikke så meget. Vej det op imod, hvad du har tjent i de 4 timer, hvor han arbejdede for dig. Vej det op imod de ekstra 4 timer, som du også kunne arbejde, fordi du ikke skulle bruge 8 timer på at få alle vinduerne rene. Og tænk også på den besparelse, han har givet dig ved ikke at bruge mere sæbemiddel end højst nødvendigt. Det kan betale sig at bruge professionelle folk. Vi skal bare lære det.

Disclaimer