Begynderguitar


Vi har lige været til forældremøde på skolen. Det går fint med vores datter. Hun er dygtig, intelligent, får gode bemærkninger. Men hun har et problem med sine klassekammerater. Hun er ikke så social som de andre. Hun isolerer sig. Det bekymrer os, og hendes lærer har gjort os opmærksom på, at vi kan gøre noget for at hjælpe hende ud af den her selvisolation. Det er et alvorligt problem. Og det er – ærlig talt – et nederlag for os som forældre at erkende, at vores datter ikke er perfekt. For os er hun perfekt, men set med skolens og åbenbart samfundets øjne, er hun ikke. Og vi skal hjælpe hende til at blive det. Hmm. Svært at tage stilling til.

Musik kan åbne hende

Hun er god til musik. Vi talte med musiklæreren, sådan som klasselæreren anbefalede. Han nævnte, at hun faktisk er meget social og meget hjælpsom overfor sine klassekammerater, når de har musikundervisning. Hun elsker at synge og at spille på instrumenter. Alle mulige, forskellige instrumenter. Han var klar over hendes klasselærers bekymring over hendes selvisolation i undervisningen i de andre fat, men han oplever det ikke. Han forklarede os også, at han har erfaring med, at elever i hendes alder, der har haft de samme problemer, er kommet godt igennem dem ved at få lov til at bruge meget tid på musik. Så han ville anbefale os, at vi støtter hende og finder et instrument, som hun kan spille på herhjemme, uden at det driver os til vanvid.

Naturligvis var vi kede af at få sådan en meddelelse fra klasselæreren. Vi var dog glade for at høre, at vores datter ikke er en særlig case.
Vi kom hjem efter forældremødet og satte os til at tænke over, hvad vi havde fået at vide. Vi besluttede, at hun skal have lov til at spille på guitar. Den kan hun sidde med for sig selv og lege med, når hun vil. Og hun kan tage den med sig hvor som helst.

En billig guitar til hende

Vi tænkte derfor, at vi vil give hende en guitar i fødselsdagsgave – i næste uge. Og det skal være en god en. Så vi satte os til at lede efter en billig begynder guitar. Den skal være billig, men ikke så billig, at den er af dårlig kvalitet. Den skal være god, og faktisk, så vil vi helst have, at den er så god, at den kan bruges i bands og orkestre. Hvis hun kan komme over sit problem med de andre klassekammerater via en guitar, så mener vi, at investeringen er god.

Musiklæreren havde givet os en liste med forretninger med musikinstrumenter. ”Køb begynderguitar” stod der på den som overskrift. Nedenunder var der adresser, telefonnumre og URLs til butikkernes online shops. Sødt af ham at lave sådan en liste til os. Vi fik den i printet form, men da vi kom hjem, havde han allerede sendt den til os via mail. Så det var bare med at komme i gang med at klikke på nogle af de links, han havde sendt os.

Disclaimer