888 – ikke spor diabolsk

888

Vores lokale præst er sådan en rigtig hyggelig fætter, og faktisk er han meget langt fra den stereotype opfattelse af en præst. Dels er han homoseksuel og bor med sin mand, dels kører han Harley Davidson og dels spiller han. Nå ja – ikke kun instrumenter (det er han faktisk også god til) men også væddemål. Og gerne om sport faktisk! Hans absolutte favorit, når det gælder sportsbetting, er http://oddsbonussen.dk/888sport/

Præster må gerne

Nuvel – vi bor jo i Himmerland, og der er da nogle ældre i sognet, der har haft det lidt svært med den moderne og progressive præst, der kysser med sit eget køn og ligner en old-school rocker, når han trækker i tøjet til at køre motorcykel. Men han har alligevel vundet langt de fleste over med sin charme og sin ægte næstekærlighed, der jo er meget forskellig fra den forlorne “kærlighed”, som Biblen prædiker.

Derfor er han i dag en afhold mand hos langt de fleste, og jeg ved positivt, at flere har søgt ham for rådgivning, når livet var svært for dem. Faktisk har jeg en fornemmelse af, at han på ingen måde tror på alt det pladder, religion handler om. Han er bare et grundlæggende godt menneske, der holder af at hjælpe og gøre sit til, at sognebørnene har det mentalt godt.

Men hasardspil?

Ja, det er der faktisk ikke noget galt i. Heller ikke for en præst i den danske kirke. Og vores præst er jo altså ikke ramt af en spilledjævel – han hygger sig bare med det. Som han selv siger det: “Vi mennesker kan finde noget diabolsk i alt, vi ønsker at finde det i  – eller vi kan lade være. Jeg vælger at lade være”.

Det er en ikke helt tosset holdning at have til livet, og jeg synes faktisk, det er godt for både kirken og sognet, at vi har en præst, der lever i den tid, vi andre lever i.

Hvad synes du?

Disclaimer