En afstandsmåler hjælper din jagt på vej.


Når man som jæger har fundet det perfekte bytte ønsker man selvfølgelig at nedlægge det med første skud, men når man skyder skal der tages højde for både vindforhold og afstanden mellem jæger og bytte, en afstandsmåler kan det, den giver sig ud for – den måler afstanden mellem dig og dit bytte med en nøjagtighed på plus/minus en meter.

En afstandsmåler kan være det afgørende værktøj, der gør at du får nedlagt dit bytte fra en svær position. Denne type hjælpemiddel skal aldrig lades op, men bruger batterier, det er derfor en god idé at tjekke batterierne inden jagten starter eller have ekstra med i jagttasken.

Handy afstandsmåler, du hurtigt kan betjene.

Enhver jæger ved at en god jagt kan vende på et splitsekund hvis vildtet får færten af en, eller der er den mindste forstyrrende lyd i skoven, så det gælder om at være hurtig og præcis, når først man har dyret i sigte. En afstandsmåler skal derfor være nem at betjene, så du med et enkelt fingertryk får et praj om, hvor langt væk dit bytte er. En god afstandsmåler er derudover vandtæt og tager ikke skade af støv når den ligger stille mellem sæsonerne. Mange afstandsmålere kan desuden måle vildtet i bevægelse, og har en brugerflade på op til ca. 2000 meter. De store typer af afstandsmålere har mange funktioner, der er f.eks. indbygget en computer, der kan udregne skudvinklen i forhold til vejrforholdene, og kan finde afstanden til byttet på under et sekund.

Andre jagtredskaber med indbygget afstandsmåler.

Hvis ikke man orker at slæbe rundt på mange forskellige hjælperedskaber for at sikre den perfekte jagt, kan man ofte finde andet udstyr som f.eks. kikkerter, der har en indbygget afstandsmåler. Dog kan disse indbyggede afstandsmålere typisk kun måle i en afstand af 5-600 meter, og har ofte også en mindre præcisionsværdi. Det er vigtigt at man som jæger finder den afstandsmåler, der passer til ens behov og jagtniveau, da der findes mange varianter, der alle har forskellige brugerflader og ekstraudstyr eller services. Er man i tvivl om hvilken afstandsmåler man skal bruge kan man altid få hjælp i jagtbutikker.

Disclaimer