En større husrenovering er i gang


Vi er netop blevet ejere af vores drømmehus og skal nu i gang med en større renovering fra kælder til kvist. Meget af det skal vi gøre selv, så det kommer ikke til at være noget vi når på et enkelt år eller to. Vi har begge jobs der skal passes, så det handler om at være effektive når vi kommer hjem fra arbejde og i weekenderne.

Her er et lille udpluk af de mange ting vi skal have gjort noget ved:

Terrassen

Vi skal have udbygget terrassen og skal muligvis også hæve den fra jorden. Det er en træterrasse så der skal muligvis bygges et nyt skelet. I samme ombæring er jeg ude og lede efter tilbud på markiser da vi forventer at ville kunne dække halvdelen af terrassen over i tilfælde af stærk sol eller regn. Jeg har fundet et sted hvor de sælger en umiddelbart god kvalitet og størrelse til omkring 11.000 kroner. Nu skal jeg bare lige have fundet ud af om den kan sidde på huset og om det er noget jeg selv kan finde ud af at sætte op. Den skal jo helst ikke falde ned midt i det hele.

Første etage til kip

Vi har en førstesal hvor der godt nok er 2,30 til loftet, men ovenover er der endnu mere plads og den bliver ikke rigtig brugt til noget. Det er for småt til at være loftsrum og isoleringen trænger også til at blive forbedret. Så der regner vi i stedet med at hæve loftet så det kommer helt op til kip og dermed bliver over 4 meter på det højeste punkt. Belysningen kommer sikkert til at ske i form af nogle spots eller lignende.

Nye klinkegulve

Vi skal have nye klinker i hele underetagen og det er et relativt stort (og dyrt projekt). Vi har derfor både besøg de store varehuse som Bauhaus og Silvan, men også været hos flere fliseeksperter for at høre deres meninger og forslag.

Der er ingen tvivl om at byggemarkederne vil blive langt den billigste løsning. Der kan vi finde nogle fornuftige fliser til ca. 700 kroner pr. kvadratmeter, mens vi hos flere af fliseeksperterne ikke kan finde noget til under 1500 kroner pr. kvadratmeter som vi kan lide. Når man skal lægge næsten 200 kvadratmeter, så har det alligevel en betydning om prisen er det ene eller det andet.

Jeg tror dog at de vil være til at handle lidt ned i pris når det handler om så stort et parti. Men vi må se…

Ovenstående er kun 3 af de mange ting vi skal have gang i, så du kan nok se at vi får travlt.

Disclaimer